Szépészeti beavatkozások napjainkban

Szépészeti beavatkozások napjainkban

 Mikor szoktak plasztikai sebészhez fordulni?

Súlyfelesleg leadását, vagy a várandósságot követően egyre többen szépészeti beavatkozásokfordulnak plasztikai sebészhez annak érdekében, hogy sikerüljön visszanyerni a fiatalos külsőt. A visszérkezelés, a mellplasztika és a hasplasztika azonban korántsem teszik ki azoknak a szépészeti beavatkozásoknak a körét, amelyeket ma már szinte rutin eljárásként emlegetnek a szakemberek. Mielőtt azonban azt gondolnád, hogy a plasztikai sebészet iránti igény csak az elmúlt évtizedekben nőtt meg ilyen nagy mértékben, érdemes tudnod, hogy már az ókorban is mutatkozott igény a külső megváltoztatására, ám ez akkortájt még csak a fáraóknak járó kiváltság volt.

A 20. századtól napjainkig változó plasztikai trendek

A történelem során az első világháború idején elsősorban a háborúban megsérült katonák esetében igyekeztek a sebészek olyan módszereket alkalmazni, amelyekkel visszanyerhetővé válik a korábbi külső. Ez a rekonstrukciós jelleg a mai napig megmaradt a plasztikai sebészet célkitűzései között, de az is biztos, hogy napjainkban legtöbben esztétikai okok miatt fordulnak valamelyik klinikához. Nemhez és életkorhoz sem köthető, hogy kiknél mutatkozik a leggyakrabban kereslet a plasztikai beavatkozások iránt, hiszen ma már huszonéves fiatal nők megnagyobbíttatják kebleiket, de a sokadik várandósság utáni mellfelvarrás vagy az arcplasztika például kifejezetten a harmincas-negyvenes éveikben járók körében népszerű. Azonban a plasztikai sebészet nem csupán a hölgyek kiváltsága, egyre többen vannak a férfiak között is, akik a fogyás jól látható jeleit szeretnék eltüntetni.

A legnépszerűbb szépészeti beavatkozások

A plasztikai sebészet ágai közül kétségkívül a mellplasztika és a hasplasztika vezeti a népszerűségi listát, hiszen legtöbbeknek ezekkel a mellplasztikai beavatkozás után nő melltartóbanterületekkel van gondjuk. Míg az arcfiatalításra ma már a saját vérsavót felhasználó Drakula-terápiától kezdve a saját zsírral történő ráncfeltöltésig számos, műtéten kívüli lehetőség is adott, addig a bosszantó striáktól, vagy a köpönyegszerűen lógó hasi bőrtől csak szikével lehet megszabadulni. A szintén gyakran választott zsírleszívásról azonban érdemes tudnia, hogy nem a fogyókúra eszközeként szabad rá tekinteni, sokkal inkább egyfajta alakformálási módszerként, melynek hatása centikben, és nem kilókban mérhető.

Mellplasztika, arcplasztika, hasplasztika

Nagyobb keblekre vágysz? A Plasztikai Sebészeti Centrum valóra váltja álmaid! Eltüntetnéd az idő nyomait arcodról? Esetleg a várandósság után szeretnéd visszanyerni feszes vonalaid? Napjainkban plasztikai sebészettel foglalkozó klinikák sokasága várja mindazokat, akik szeretnék kihasználni az orvostudomány által elért eredményeket, és visszanyerni fiatalos formáikat, vonásaikat.

A megbízhatóság a legfontosabb

Keresd fel Te is DR. Karvász Tamás főorvos urat és álmaid alakja, kinézete nem elérhetetlen többé!  Míg néhánymellplasztika után 6 hónappal évtizede még viszonylag kevesen engedhették meg maguknak a hasonló beavatkozásokat, addig mára akár részletfizetési lehetőséget is kínálnak a klinikák annak érdekében, hogy a vonzó külső gyakorlatilag bárki által elérhető legyen. Míg a plasztikai sebészet fejlődésének kezdetekor elsősorban az orr vagy az arc átalakítása voltak gyakoriak, addig napjainkban a mellplasztika  és a hasplasztika bizonyul a leginkább keresettnek, de akár vádlit is lehet műteni.

Nem csak a nagyobb méretre vágyók választják szívesen a mellplasztikát, hanem azok is, akik a korábbi feszességet szeretnék visszanyerni. A formás, telt keblek mindig is a hölgyek álmai között szerepeltek, hiszen sokan éppen ebben látják a nőiség kifejeződését. Hasonlóképp nagy népszerűségnek örvend a hasplasztika is, hiszen tény, hogy az elhízás ma már népbetegségnek számít. Fontos azonban tudni a területről, hogy a plusz kilóktól nem szabadíthat meg a sebész szikéje, de a diétával és mozgással elért eredmények kiválóan kiegészíthetőek zsírleszívással, combplasztikával, vagy fenékplasztikával. Sajnos tény, hogy akár már 10-20 kiló leadása után is megmaradhat a lógó bőr a hason, ami sem az öltözködés, sem a strandolás során nem bizonyul a legszebb látványnak.

A helyzet ma már minden további nélkül orvosolható, ha pedig zsírleszívással is kombinált a hasplasztika, akkor az utolsó, szinte ledolgozhatatlan centiktől is sikerülhet megszabadulnia. A fiatalság iránti örök vágy ihlette az arcplasztika és a különféle arcfiatalító eljárások nagymértékű fejlődését. Míg az orr-, vagy nyakplasztikával az arc alapvető vonásai változtathatóak meg, addig a ráncfeltöltés, a szemhéjplasztika, vagy az olyan újszerű beavatkozások, mint a Drakula-terápia akár éveket fiatalíthatnak azokon, akik mellettük teszik le a voksot. A klinikák közötti választáskor érdemes személyes konzultáción is részt venni, hiszen sok esetben csak így lehet pontos árajánlatot kapni a személyes adottságok és a szükséges átalakítások függvényében.

A műtétek regenerációja

Sokan tartanak a szépészeti beavatkozások fájdalmasságától, vagy a felépülés időszakának kellemetlenségeitől. Tény,  hogy az alkalmazott eljárások mára rutin beavatkozásnak minősülnek, és az orvos utasításait betartva, valamint a legtöbbször szükséges speciális szorító ruházatot viselve, a gyógyulás időszaka felgyorsítható.

Comments are closed.